Epres pite házilag
Ki ne szeretné az epret? :) A pitét meg végképp? :D Ha érdekel egy igazán epres recept,csak katt a "Tovább" gombra!
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 2 db házi tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek zsemlemorzsa(vagy kekszmorzsa
- 1 citromból nyert citromhéj(reszelt)
- 0,5kg eper
- ízlés szerint cukor
Menete:
A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük kb 30 percre a hűtőbe.Az epreket megmossuk,félbe vágjuk és ízlés szerint megcukrozzuk.Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk.Az epret ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk. Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.A kész epres porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.