2015. jún 05.

Jön a grillezési szezon!

írta: NonaSilver
Jön a grillezési szezon!

Sziasztok!

mivel már nyakunkon a nyár,így nemcsak a strandidő indul be,hanem a grillezési szezon is!Tegnap este kicsit grilleztünk,és kipróbáltuk a saslikat. Párom többre számított az adagból,de ettől függetlenül nagyon finomak lettek :)

A recept igazán könnyű:

- 1/2 kg sertés tarja

- fél csomag barbecue -és flekken fűszer

- olaj

- zöldségek: kaliforniai paprika,uborka,gomba,krumpli

- 9 db bambusz nyársak

Elkészítése:

- a bambusz nyársakat kb 1 órára vízbe áztatjuk,addig a húst,és a zöldségeket felkockázzuk. A fűszersókat 2-3 dl olajjal összekeverjük,persze külön tálakba. A húst fél órán át hagyjuk a gyors pácban. Miután letelt az idő,szépen felhúzzuk a nyársakra ízlés szerint az alapanyagokat. Lehet zöldségesebb,vagy húsosabb,kinek hogy tetszik. Ha mindez megtörtént,a maradék páccal óvatosan bekenjük és meggrillezzük. Nálunk nincs grillező,de a sütőben van egy ilyen hasznos funkciónk,így beállítottuk a grillező módra és a tepsire támasztottuk a nyársakat. Kb 20-25 perc alatt elkészül. Fél időben locsoljuk meg újra a maradék páccal,de ha elfogyott tudtok újat készíteni,és azzal. Magában,vagy kenyérrel igazán laktató! Csirkével is elkészíthető,ebben az esetben 15-20perc ajánlott a sütési időre! Pár kép az első próbálkozásunkkal!

Szólj hozzá

strand grill nyárs bambusz házi ízek