2015. júl 30.

Fokhagymás csirkemáj

írta: NonaSilver
Fokhagymás csirkemáj

Sziasztok! 

Ma egy igazán egyszerű receptet osztok meg Veletek. Aki rajong a csirkemájért, javaslom ennek elkészítését :-)

 

 

Hozzávalók :

- 1 kg csirkemáj

- 5 gerezd fokhagyma

- 3 ek szárított vagy egy maréknyi frissen,feldarabolt petrezselyem 

- 3 dl étolaj vagy oliva olaj 

- 2 nagy fej paradicsom 

- ízlés szerint só 

Menete:

A csirkemájat  átnézzük, nem e van benne epe. Ha találunk, pucoljuk meg. Egy gyors pácot készítünk, olajat petrezselymet és az összezúzott fokhagymát egy keverőtálba tesszük. Egy nagy tepsibe elhelyezzük a májat, majd rákenjük a pácot,a maradék olajat ráöntjük. A felkarikázott paradicsomot a tetejére rakjuk.Ezután készre sütjük 170-180 fokon,alul-felül légkeverékes villany sütőben. Pürével vagy rizzsel tálalhatjuk. Nagyon finom és nem kell sokat babrálni vele. 

 

Szólj hozzá

házi ízek