Fokhagymás csirkemáj
Sziasztok!
Ma egy igazán egyszerű receptet osztok meg Veletek. Aki rajong a csirkemájért, javaslom ennek elkészítését :-)

Hozzávalók :
- 1 kg csirkemáj
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek szárított vagy egy maréknyi frissen,feldarabolt petrezselyem
- 3 dl étolaj vagy oliva olaj
- 2 nagy fej paradicsom
- ízlés szerint só
Menete:
A csirkemájat átnézzük, nem e van benne epe. Ha találunk, pucoljuk meg. Egy gyors pácot készítünk, olajat petrezselymet és az összezúzott fokhagymát egy keverőtálba tesszük. Egy nagy tepsibe elhelyezzük a májat, majd rákenjük a pácot,a maradék olajat ráöntjük. A felkarikázott paradicsomot a tetejére rakjuk.Ezután készre sütjük 170-180 fokon,alul-felül légkeverékes villany sütőben. Pürével vagy rizzsel tálalhatjuk. Nagyon finom és nem kell sokat babrálni vele.