Dinnye szelet
Dinnye szeletet nem csak gyümölcs formájában,de süteményként is lehet enni. Igazán egyszerű az elkészítése,akár egy kis gyerekkel is készíthetjük. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg kekszmorzsa
- 25 dkg Liga margarin
- 1 teáskanál rum(ízlés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 ek sárgabarack lekvár,de másfajta is jó
- 2 csepp ételfesték(piros és zöld )
- 1 teáskanál csokidara
Menete:
- Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk.
- Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk. Tapasztalatom alapján a zöld masszából legyen több,mivel azzal kell beborítanod a piros kis gombócokat. Nem kell aggódni,a tálon nem marad meg.A pirosra lehet tenni tortadarát tenni,így amikor cikkekre vágjuk olyan lesz,mintha magok volnának benne.
- A tésztákból 6-6 gombocót készítünk.A zöldet ellapogatjuk, és a piros gombócot beledolgozzuk.
- Amikor ez kész befolpackozzuk a gombócokat fagyasztóba tesszük, hogy szeletelhető legyen. Ezután cikkekre vágjuk és tálaljuk.