2015. jún 23.

Dinnye szelet

írta: NonaSilver
Dinnye szelet

Dinnye szeletet nem csak gyümölcs formájában,de süteményként is lehet enni. Igazán egyszerű az elkészítése,akár egy kis gyerekkel is készíthetjük. :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg kekszmorzsa
  • 25 dkg Liga margarin
  • 1 teáskanál rum(ízlés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek sárgabarack lekvár,de másfajta is jó
  • 2 csepp ételfesték(piros és zöld )
  • 1 teáskanál csokidara

Menete:

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk.
  2. Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk. Tapasztalatom alapján a zöld masszából legyen több,mivel azzal kell beborítanod a piros kis gombócokat. Nem kell aggódni,a tálon nem marad meg.A pirosra lehet tenni tortadarát tenni,így amikor cikkekre vágjuk olyan lesz,mintha magok volnának benne.
  3. A tésztákból 6-6 gombocót készítünk.A zöldet ellapogatjuk, és a piros gombócot beledolgozzuk.
  4. Amikor ez kész befolpackozzuk a gombócokat fagyasztóba tesszük, hogy szeletelhető legyen. Ezután cikkekre vágjuk és tálaljuk.

Szólj hozzá

házi ízek