Házi gyros a melegben
Sziasztok!
Újabb receptet osztanék meg. A nyári időben nemcsak a lángos,jégkása és grillezés van,hanem a gyros is!
Hozzávalók:
- fél kg sertéstarja
- gyros gyorspác fűszersó
- olaj
Salátához:
- fél fej saláta
- 4 nagy fej vöröshagyma,paradicsom
- 3 db paprika
- uborka
Mártáshoz:
- egy nagy doboz natúr joghurt
- ezersziget ízű fűszersó
- fokhagyma,só,bors ízlés szerint
Menete:
1. Először is csíkokra vágjuk a húst,majd az elkészített gyorspácba tessük kb fél órára a hűtőbe.
2. A zöldésgeket megmossuk,felaprítjuk,majd egy tálba összekeverjük. Mi általában lefóliázzuk a tetejét,és hagyjuk fél órát állni,így az ízek összeérnek és nagyon finom minden só,bors nélkül. Ha úgy gondolod,hogy számodra "íztelen" nyugodtan fűszerezd még a salátádat.
3. A mártáshoz való alapanyagokat csomómentesre keverjük (ezerszigetnél),míg a másiknál fokhagyma nyomóval fokhagymát teszünk,majd ízlés szerint só-és bors. Ezt is hagyjuk picit állni,hogy az ízek összeálljanak. Amint minden kész,bátran tálaljuk!