2015. jún 08.

Házi gyros a melegben

írta: NonaSilver
Házi gyros a melegben

Sziasztok!

Újabb receptet osztanék meg. A nyári időben nemcsak a lángos,jégkása és grillezés van,hanem a gyros is!

Hozzávalók:

- fél kg sertéstarja

- gyros gyorspác fűszersó

- olaj

Salátához:

- fél fej saláta

- 4 nagy fej vöröshagyma,paradicsom

- 3 db paprika

- uborka

Mártáshoz:

- egy nagy doboz natúr joghurt

- ezersziget ízű fűszersó

- fokhagyma,só,bors ízlés szerint

Menete:

1. Először is csíkokra vágjuk a húst,majd az elkészített gyorspácba tessük kb fél órára a hűtőbe. 

2. A zöldésgeket megmossuk,felaprítjuk,majd egy tálba összekeverjük. Mi általában lefóliázzuk a tetejét,és hagyjuk fél órát állni,így az ízek összeérnek és nagyon finom minden só,bors nélkül. Ha úgy gondolod,hogy számodra "íztelen" nyugodtan fűszerezd még a salátádat.

3. A mártáshoz való alapanyagokat csomómentesre keverjük (ezerszigetnél),míg a másiknál fokhagyma nyomóval fokhagymát teszünk,majd ízlés szerint só-és bors. Ezt is hagyjuk picit állni,hogy az ízek összeálljanak. Amint minden kész,bátran tálaljuk!

Szólj hozzá

saláta gyros nyár hagyma zöldség grill fűszerek házi ízek