Vendégváró gyümölcskosárkák
Sziasztok! :)
Vendégek jöttek,így egy kis gyümölcs élvezettel akartam kedveskedni. A recept egyszerű,viszont időigényes,amikor a tésztát kell belenyomkodni a formába. Ilyen kosárka sütőformát 100Ft-ban is tudsz venni. Nekem onnan jöttek és teljesen jók :)
Íme a recept:
Tésztához:
- 10 dkg Liga margarin
- 10 dkg cukor
- 30 dkg finomliszt
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 csomag tortazselé
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- kiwi,banán,alma,eper stb.
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük addig, ameddig vajjal kikenjük a kosárka formáinkat.Ezután a tésztát kivesszük a hűtőből, és diónyi gombócokat szaggatunk ki belőle.A kosárkaformát úgy béleljük ki, hogy a gombócokat a forma közepétől kifelé indulva addig nyomkodjuk, míg ki nem tölti a formát. A kosárkákat tepsire helyezve körülbelül 15 perc alatt 180 fokon világosbarnára sütjük, eközben pedig elkészítjük a pudingot, és felszeleteljük a gyümölcsöket. Ettől függetlenül figyeljünk oda. Általában úgy sütök és az a trükköm,ami mai napig bevált,hogy ha érzed a sütemény illatát akkor lett kész :) Ha a kosárkák megsültek, kiborogatjuk őket, és picit hűlni hagyjuk, majd mindegyiket megtöltjük a kész pudinggal.A pudingba mutatósan belenyomkodjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült tortazselével megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek legyenek, és ne essenek szét. Lehet rögtön tálalni,de hagyhatod kicsit kihűlni és hűtőbe teheted! Ajánlatos ilyenkor kis muffin papírba tenni,mert egy idő után a tészta átpuhul és szétesős lesz.
Jó étvágyat! :)