2015. jún 24.

Vendégváró gyümölcskosárkák

írta: NonaSilver
Vendégváró gyümölcskosárkák

Sziasztok! :)

 

Vendégek jöttek,így egy kis gyümölcs élvezettel akartam kedveskedni. A recept egyszerű,viszont időigényes,amikor a tésztát kell belenyomkodni a formába. Ilyen kosárka sütőformát 100Ft-ban is tudsz venni. Nekem onnan jöttek és teljesen jók :)

gyumolcsos-kosarkak.jpg

Íme a recept:

Tésztához:

  • 10 dkg Liga margarin
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 csomag tortazselé
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • kiwi,banán,alma,eper stb.

Elkészítése:

          A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük addig, ameddig vajjal kikenjük a kosárka formáinkat.Ezután a tésztát kivesszük a hűtőből, és diónyi gombócokat szaggatunk ki belőle.A kosárkaformát úgy béleljük ki, hogy a gombócokat a forma közepétől kifelé indulva addig nyomkodjuk, míg ki nem tölti a formát. A kosárkákat tepsire helyezve körülbelül 15 perc alatt 180 fokon világosbarnára sütjük, eközben pedig elkészítjük a pudingot, és felszeleteljük a gyümölcsöket. Ettől függetlenül figyeljünk oda. Általában úgy sütök és az a trükköm,ami mai napig bevált,hogy ha érzed a sütemény illatát akkor lett kész :) Ha a kosárkák megsültek, kiborogatjuk őket, és picit hűlni hagyjuk, majd mindegyiket megtöltjük a kész pudinggal.A pudingba mutatósan belenyomkodjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült tortazselével megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek legyenek, és ne essenek szét. Lehet rögtön tálalni,de hagyhatod kicsit kihűlni és hűtőbe teheted! Ajánlatos ilyenkor kis muffin papírba tenni,mert egy idő után a tészta átpuhul és szétesős lesz.

Jó étvágyat! :)

 

Szólj hozzá

házi ízek